Oco ijs


Begin 2023 heeft het familiebedrijf Gotink Catering uit Deventer Resto OCO overgenomen. Het bedrijf gaat nu verder onder de naam Gotink Oco Maaltijden en aangezien dit niet de eerste overname was vertellen wij graag wat over de O.C.O. geschiedenis:   

Geschiedenis Oco uit Ommen
Het begon in 1947 met de ondernemende Gerrit Jan van Elburg, die vanuit Dedemsvaart dagelijks heen en weer ging naar Ommen. Zijn eerste zelfgemaakte ijsjes verkocht hij met een ijscokar op de markt in Ommen. Van oorsprong is van Elburg een bakkersknecht uit Dedemsvaart, maar hij kwam dus al dagelijks in Ommen en zag het hier wel zitten. Via woningruil kwam hij aan een pand met woning op de Kerkstraat in Ommen. Hier begon de start van OCO; Ommer Consumptie-ijs Onderneming.
 
Later is de onderneming verhuisd van de Kerkstraat naar een groter pand aan de Brugstraat. In dit pand kon men ook tafeltjes en stoelen kwijt waardoor de klanten al zittend hun ijsje konden nuttigen. In de loop der jaren werd het bedrijf steeds meer uitgebreid en werd de ijssalon een lunchroom. Bij de zaak is er een aantal keren bijgebouwd. Zoon Dick en zijn vrouw Jenny namen in 1972 het bedrijf over. Zij maakten OCO veelzijdiger, wat ook in de naam tot uiting kwam: Restaurant Cafetaria Lunchroom OCO.
 


’t Giet ow goet bi’j al wa’j doet
OCO Lunchroom

In 1995 werd het restuarant/de lunchroom door de familie van Elburg verkocht aan Robert en Thea van Dooremolen. Hiermee veranderde de naam in Resto O.C.O. In de 15 jaar dat Robert en Thea erop zatten zijn zij erin geslaagd het open en laagdrempelig karakter van O.C.O. te bewaren. Er is verder uitgebouwd, tot een plek waar jong en oud zich thuis voelt.
 
In april 2010 is Resto O.C.O. in handen van Roel en Wilma van de Vegte gekomen. Zij hebben beiden hun sporen in de horeca en bedrijfscatering verdiend. Onder Roel en Wilma zijn de verschillende bedrijftakken van Resto OCO uitgebreid met: lunch & diner, ijs, afhaalmaaltijden, zorgmaaltijden (sinds maart 2013) en catering. In maart 2016 heeft Resto OCO een kleine metamorfose ondergaan, nieuwe verlichting, verf op de muur, tafels en stoelen, zorgde voor een frisse look.

Nu gaat het bedrijf dus verder onder de naam Gotink Oco Maaltijden. De naam verklapt het al, de nadruk zal vooral liggen op lekkere, gezonde, warme en koude maaltijden aan huis. Het restaurant zal als pop-up Gotink Oco Restaurant open gaan. Bekijk hier meer informatie over de volgende restaurant opening.


Gotink Catering
uit Deventer
heeft Resto OCO overgenomen. Wij gaan verder onder de naam
Gotink Oco Maaltijden
Brugstraat 16
7731 CT Ommen
t 0529 451 429
e info@gotink-oco.nl

Gotink Oco Maaltijden bezorgt warme en koelvers maaltijden aan huis. De warme maaltijden bezorgen wij in Ommen en de koelvers maaltijden in Ommen en omgeving.

Het Gotink Oco Restaurant: bekijk hier meer informatie over het pop-up restaurant en de volgende opening.