Over OCO

Het begon in 1947 met de ondernemende Gerrit Jan van Elburg, die vanuit Dedemsvaart dagelijks heen en weer ging naar Ommen. Zijn eerste zelfgemaakte ijsjes verkocht hij met een ijscokar op de markt van Ommen. Van oorsprong is van Elburg bakkersknecht te Dedemsvaart, maar doordat hij veel in Ommen kwam, zag hij het hier wel zitten. Via woningruil kwam hij in een pand met woning aan de Kerkstraat in Ommen. En hier begon de start van OCO; Ommer Consumptie-ijs Onderneming.
 
Later is de onderneming verhuisd van de Kerkstraat naar een groter pand aan de Brugstraat. In dit pand kon men ook tafeltjes en stoelen kwijt waardoor de klanten al zittend hun ijsje konden nuttigen. In de loop der jaren werd het bedrijf steeds meer uit gebreid en werd de ijssalon een Lunchroom
In het begin was de zaak kleiner dan nu. Enkele keren is er bijgebouwd. Zoon Dick en zijn vrouw Jenny namen in 1972 het bedrijf over. Zij maakten OCO veelzijdiger, wat ook in de naam tot uiting kwamt: Restaurant Cafetaria Lunchroom OCO. Onder de vorige eigenaar is dit Resto OCO geworden
 
In 1995 werd Resto O.C.O. door de fam. V. Elburg verkocht aan Robert en Thea van Dooremolen-Heuven. Die er in de 15 jaar dat zij erop zatten er in zijn geslaagd het open en laagdrempelig karakter van O.C.O. te bewaren en verder uit tebouwen, tot een plek waar jong en oud zich thuis voelt.
 
Per april 2010 is resto O.C.O. naar een verfrissende metamorfose in handen van Roel en Wilma v/d Vegte die beiden hun sporen in de horeca en bedrijfscatering hebben verdiend. De verschillende poten van Resto OCO zijn uit gebreid  zodat u nu bij Resto OCO terecht kunt voor; lunch & diner, ijs, afhaalmaaltijden, zorgmaaltijden, catering aan huis en bedrijfs catering. In maart 2016 heeft Resto OCO weer een kleine metamorfose ondergaan. In een nieuw plafond is led verlichting aan gebracht. Alles is weer geverfd in frisse kleuren en alle stoelen en tafels zijn vervangen door riante tafels met daarom heen comfortable stoelen.In de gelopen 10 jaar hebben wij ons bedrijf verder kunnen laten groeien, vooral de takken bedrijfcatering en catering aan huis hebben we uitgebreid en sinds Maart 2013 zijn we gestart met zorgmaaltijden voor ouderen die we aan huis bezorgen.
 
De gemoedelijke en gezellige sfeer in ons bedrijf spreekt  vele mensen aan en we verrassen onze gasten met graag met een goede verzorgde lunch of maaltijd.
 
Bij ons kunt u in een gezellige, huiselijke sfeer terecht voor een verse kop koffie, genieten van een lekkere ijscoupe een vers broodje of een lekkere maaltijd bereidt met verse streekproducten.
 
U bent van harte welkom en ’T Giet ow goet Bij’j al wa’j  doet.

Roel en Wilma v/d Vegte


Resto OCO                                                       

Brugstraat 16
7731 CT Ommen                                                    
T. 0529 - 45 14 29
E. info@resto-oco.nlVrijdag 11 september zijn wij i.v.m. het huwelijk van onze dochter gesloten.

Maandag - 12.00-20.00  keuken tot 19.30 geopend
Dinsdag - 10.00-20.00  keuken tot 19.30 geopend
Woensdag - 10.00-20.00 keuken tot 19.30 geopend
Donderdag - 10.00-20.00 keuken tot 19.30 geopend
Vrijdag - 10.00-20.00 keuken tot 19.30 geopend
Zaterdag - 10.00-20.00 keuken tot 19.30 geopend
Zondag - Gesloten 


Wij houden ons aan de regels van het RIVM voor de Horeca en vragen u vriendelijk bij bezoek aan ons restaurant de regels op tevolgen.


Met hartelijke groet,
Roel & Wilma v/d Vegte en
het team van Resto OCO