Over OCO

Het begon in 1947 met de ondernemende Gerrit Jan van Elburg, die vanuit Dedemsvaart dagelijks heen en weer ging naar Ommen. Zijn eerste zelfgemaakte ijsjes verkocht hij met een ijscokar op de markt van Ommen. Van oorsprong is van Elburg bakkersknecht te Dedemsvaart, maar doordat hij veel in Ommen kwam, zag hij het hier wel zitten. Via woningruil kwam hij in een pand met woning aan de Kerkstraat in Ommen. En hier begon de start van OCO; Ommer Consumptie-ijs Onderneming.
 
Later is de onderneming verhuisd van de Kerkstraat naar een groter pand aan de Brugstraat. In dit pand kon men ook tafeltjes en stoelen kwijt waardoor de klanten al zittend hun ijsje konden nuttigen. In de loop der jaren werd het bedrijf steeds meer uit gebreid en werd de ijssalon een Lunchroom
In het begin was de zaak kleiner dan nu. Enkele keren is er bijgebouwd. Zoon Dick en zijn vrouw Jenny namen in 1972 het bedrijf over. Zij maakten OCO veelzijdiger, wat ook in de naam tot uiting kwamt: Restaurant Cafetaria Lunchroom OCO. Onder de vorige eigenaar is dit Resto OCO geworden
 
In 1995 werd Resto O.C.O. door de fam. V. Elburg verkocht aan Robert en Thea van Dooremolen-Heuven. Die er in de 15 jaar dat zij erop zatten er in zijn geslaagd het open en laagdrempelig karakter van O.C.O. te bewaren en verder uit tebouwen, tot een plek waar jong en oud zich thuis voelt.
 
Per april 2010 is resto O.C.O. naar een verfrissende metamorfose in handen van Roel en Wilma v/d Vegte die beiden hun sporen in de horeca en bedrijfscatering hebben verdiend. De verschillende poten van Resto OCO zijn uit gebreid  zodat u nu bij Resto OCO terecht kunt voor; lunch & diner, ijs, afhaalmaaltijden, zorgmaaltijden, catering aan huis en bedrijfs catering. In maart 2016 heeft Resto OCO weer een kleine metamorfose ondergaan. In een nieuw plafond is led verlichting aan gebracht. Alles is weer geverfd in frisse kleuren en alle stoelen en tafels zijn vervangen door riante tafels met daarom heen comfortable stoelen.In de gelopen 10 jaar hebben wij ons bedrijf verder kunnen laten groeien, vooral de takken bedrijfcatering en catering aan huis hebben we uitgebreid en sinds Maart 2013 zijn we gestart met zorgmaaltijden voor ouderen die we aan huis bezorgen.
 
De gemoedelijke en gezellige sfeer in ons bedrijf spreekt  vele mensen aan en we verrassen onze gasten met graag met een goede verzorgde lunch of maaltijd.
 
Bij ons kunt u in een gezellige, huiselijke sfeer terecht voor een verse kop koffie, genieten van een lekkere ijscoupe een vers broodje of een lekkere maaltijd bereidt met verse streekproducten.
 
U bent van harte welkom en ’T Giet ow goet Bij’j al wa’j  doet.

Roel en Wilma v/d Vegte


Resto OCO                                                       

Brugstraat 16
7731 CT Ommen                                                    
T. 0529 - 45 14 29
E. info@resto-oco.nl


Geachte Gast(en),

i.v.m.de personele bezetting is onze bestelsite voorlopig gesloten.
U kunt wel van woensdag t/m vrijdag tot 17.30 maaltijden bestellen

Eerste en Tweede kerstdag geslotenOpeningstijden;

Maandag; 10,00-18.00 afspreken van catering
Dinsdag ; 10.00-18.00  afspreken van catering
Woensdag; 10.00 -18.00 voor  bestellingen en afspreken van catering
Donderdag; 10.00- 18.00 voor bestellingen en afspreken catering
Vrijdag; 10.00- 18.00 voor bestellingen en  afspreken catering
Zaterdag; 10.00 - 18.00 voor afspreken catering
Zondag; geslotenGeachte gast(en),
i.v.m. ziekte binnen ons team zijn wij genoodzaakt om ons restaurant tijdelijk te sluiten.
Onze bestelsite is wel open en hier kunt u maaltijden bestellen om telaten bezorgen of om af tehalen; e-food.nl/ommen/resto-oco

Ook blijven wij buffetten, hapjes of andere catering verzorgen, hiervoor kunt u bellen met 0529-451429 of een e-mail sturen naar; resto-oco.nl.

Wij hopen zo spoedig mogelijk weer open te kunnen, en zullen u hiervan op de hoogte brengen via deze site of de sociale media

Met hartelijke groet,
Roel & Wilma v/d Vegte
en het team van Resto OCO